Nieuw!   Ritverslagen mei 2024

Gebruik je Facebook, dan kun je onze verslagen ook volgen via  https://www.facebook.com/gidstepaardOtterlo/ of  https://www.facebook.com/nandavan.doorn

Maandag 5 mei: Vanmiddag nog even een uurtje of 2 het veld met Guus in.

Was eigenlijk van plan om eerst zijn stal te verschonen, maar hij liep zo om mij heen  te klieren, lees aandacht vragen. Dus eerst met hem op pad. Nou, meneer was razend enthousiast. Normaal staat ie keurig stil bij het opstappen. Nu had hij daar geen tijd voor. Ook de hackamore  uit veiligheidsoverweging toch maar gewisseld voor de 'handrem'. Tenslotte ben ik een heel beetje voorzichtiger geworden na ons incident afgelopen november. Meneer nam nu wel de tijd om stil te staan.  Alleen al de wissel van hoofdstel was genoeg.  Het wegstappen was een ander verhaal: Salsa-Guus kwam weer tevoorschijn😄. Voor mij een waardevol gegeven: m'n ouwe, vertrouwde krachtpatser is er weer🥰.
Volop genieten door een heerlijk geurend bos. Lijsterbes in de bloei, Vogelkers staat op verschillende delen van de rit ook punt van bloei. Ook de rhodondendrons(paarse) laten ook al wat kleur zien! Dat belooft wat voor aankomende week. Ik ben vrij, dus dat wordt kilometers maken en dus weer ouderwets genieten.

Woensdag 8 mei: Dagtochtje naar de Bos- en Molenbeek in Bennekom

Vroeg uit de veren, ietwat tegenvallend weer vergeleken met de dag ervoor, maar voor een rit als deze zeer acceptabel.
Op stal eerst even uitgemest en droge massa tegen de wanden, zodat de stalbodem kan drogen. Guus afgestoft, zadel erop met goed gevulde banaantas, nog even de hoeven en benen gecheckt en...gaan. Even piepte het zonnetje door om toch weer achter de wolken te verdwijnen.
Wat ga ik doen? De kortste route of gewoon al zwervend richting Zuidginkel? Het laatste dus.
Alle tijd, dus bij Boerderij Mossel een korte koffiestop. Daar komen we vandaag niet meer aan toe.
Guus stopt hier en daar om gras te snaaien en uit de water afvoergaten te drinken. Momenteel is er nog water zat te vinden. We doorkruisen de Planken Wambuis en steken t.h.v. dierentehuis Ede de N224 over en rijden de Zuidginkel op. Genieten van het bloesem en bloemen aanbod: gele brem, koekoeksbloem, veld-ereprijs, lijsterbes- en meidoornbloesem. Teveel om op te noemen.
We rijden via de Buunderkamp naar de A12 om via de tunnel even ons "geheime" stekje aan te doen. Wordt wel steeds moeilijker om er bij te komen aangezien de jonge aanplant er naar toe steeds dichter wordt. Maar het lukt Guus om er tussendoor te slalommen. En dan: een schitterend plekje. Weliswaar onderaan het talud van de A12, maar toch. De gele brem staat er uitbundig in de bloei en neemt het zicht op de wildtunnel weg. Best spannend, want je weet nooit wat er in tunnel zit. Guus is ook een en al oor, maar uiteindelijk gaat hij grazen en stap ik even af om van mijn lunch te genieten. Vanaf hier is het nog een 1,5 uur naar de Bos- en Molenbeek. Infocentrum Beekdal (Renkum) gaat het vandaag nog niet worden.  Al met al een behoorlijke rit van 6,5 uur en 35 km. Dat zullen we beiden nog wel gaan voelen, maar dat was het waard! 
 
 
Opbellen
E-mail
Info