Over ons

Na zo een 30 jaar niet in de ruitersport actief geweest te zijn, heb ik in de zomer van 2014 mijn nog immer sluimerende passie voor het paardrijden, na een aantal maal een begeleide buiten rit gemaakt te hebben bij The Mill Ranch in Ede, weer opgepakt.  

 Ik ben op zoek gegaan naar een verzorgpaard en ben uiteindelijk in september 2014 bij de Oscarhoeve in Ede terechtgekomen. Na eerst een deellease met een grote Fries gestart te zijn, die door het intensieve inzetten toch wat problemen kreeg, werd ik voorgesteld  aan een klunzige en slungelige, grote bonte ruin. Vanaf oktober 2014 hebben wij nadat wij elkaar een paar maanden goed hebben leren kennen, samen inmiddels vele uren en kilometers over het grote gebied van o.a. de Planken Wambuis gezworven. Sinds 26 juli 2017 hebben mijn man Frans en ik, Guus in eigendom.  Uitgegroeid tot een sterke, stoere en stabiele factor, die mij uit een hele zware periode getrokken heeft, mij weer op de rit gezet heeft en die van mij weer een gelukkig en blij mens heeft gemaakt. En dat resulteerde in het onderstaande verhaal. 

Eind 2015 borrelde het ondernemersbloed weer in mijn aderen met als  resultaat: de website Gids te paard op de Veluwe en de Facebookpagina Nanda gids te paard  https://www.facebook.com/nandavan.doorn

Mijn passie voor  paarden en voor dit prachtige uitrij gebied waar ik bijna dagelijks te vinden ben,  wil ik graag delen met andere paardenmensen die met hun eigen paard  dit  stukje Veluwe samen met mij als gids, lekker ontspannen willen ontdekken. Tenslotte is met een routekaart in de hand of met een smartphone met navigatie pionieren ook niet echt handig, maar zeker ook niet veilig!  En wat helemaal fijn is, dat Guus en ik inmiddels zoveel kilometers in dit gebied gezworven hebben, wij natuurlijk alle mooie paden en paadjes op ons duimpje kennen! 

Na ruim 5 jaar met plezier vanaf de Oscarhoeve solo en met vele gastruiters gereden te hebben, heb ik Guus verhuisd naar pensionstal en Ruitersportcentrum Stoeterij Willemien in Otterlo.  Hier hebben we  vele enthousiaste gastruiters, zowel met hun eigen paard, alsook 'her-opstappers' zonder paard, die het aandurfden om met Tinker Araghon en soms een extra paardje mee te gaan, weer mooie herinneringen gemaakt, waarbij zowel onze gasten en ik van met volle teugen van dit prachtige gebied  genieten!   Maar zoals met alles is niets voor eeuwig. 

Per 1 oktober 2021 werd het ruitersportcentrum Stoeterij Willemien verkocht aan Renate en Frank Wilschut.  De nieuwe eigenaren hebben andere plannen met de accommodatie. Er zal  in de toekomst zeker het een en ander gaan veranderen. Update: januari 2024   Gelukkig mag Guus blijven staan en kan ik mijn gids activiteiten blijven voortzetten.  En ook handig om te weten: Er zijn 6 stallen beschikbaar voor overnachting van jouw paard, voor als je eens een ochtend of avond, misschien meerdere ritten met ons mee wilt rijden! 

Buitenritten Coach

Guus is een fantastisch stabiel en vriendelijk paard, wat voor mij een mooie aanleiding is om samen met hem niet alleen te gidsen, maar ook om ruiters met nog niet zo ervaren paarden tijdens een buiten rit te coachen. Guus is qua karakter heel makkelijk, zeer tolerant voor nieuwelingen en in de groep gedraagt hij zich als een 'heer'. 

Kortom, ben je zelf en/of je paardje onzeker tijdens een buitenrit? Wij helpen je daar graag doorheen! 

Het gebied waarin de ritten georganiseerd worden,  is fantastisch mooi en er zijn nog geen vergunningen nodig om in het gebied paard te rijden !

Voor informatie mag je mij ook bellen op ma/woe/vrij: 06 - 51 779 221.


 

 
 
 
Opbellen
E-mail
Info