Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer en veelal op dagen door de week en in de weekenden gereden. Tijdens de weekenden is het in deze regio heel erg onrustig vanwege wandelaars, fietsers en grote groepen mountainbike liefhebbers. Ben je een nog niet zo ervaren met het rijden van buitenritten, dan raad ik je aan om een rit op een dag door de week  te plannen.  In het uitrij gebied is het dan veel rustiger. Voor alle ritten geldt: rittarief per deelnemer en vanaf  minimaal 2 deelnemers, m.u.v. een Privérit.

 

Hoe lang ben je onderweg?

Je kunt meestal kiezen uit een e minimale rit duur van 2 uur of langere afstanden, geheel afhankelijk wat jij en  jouw paard aankunnen. Inclusief pauze doe je over een rit van 15 km ongeveer 3 uur en over een rit van 20 km gemiddeld  4,5 uur. Let op!  Tijden en afstanden kunnen verschillen, afhankelijk van het tempo wat gereden wordt.   

Waarom moet je deelname kosten betalen?

Ik organiseer en zorg ervoor dat alles goed voor elkaar is. Om dat te kunnen doen worden er natuurlijk ook kosten gemaakt. 

Het eten en drinken bij een rit v.a. 4 uur bijvoorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een dag pas voor Park de Hoge Veluwe wordt al van te voren besteld.  Vanzelfsprekend wordt altijd geprobeerd om de kosten en daarmee het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.


Wil je bij ons overnachten, bijvoorbeeld tijdens een dauwtraprit of een late avondrit?

Kosten voor een overnachting o.b..v. logies zijn € 27,50 p.p.  exclusief bijkomende kosten van schoonmaak. 

 Overnachting van je paard op paddock of stal € 25,00

 Wel op basis van beschikbaarheid en de momenteel geldende Corona restricties. 


    Buitenritten aanbod 

      Privé buitenrit met eigen paard 

Een privé rit wordt op 'maat gesneden', dus ook zeer geschikt voor nog niet zo ervaren ruiters of ruiters met 'groene' paarden.. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard. 

De rijtijd is minimaal 2 uur. Prijs is per uur € 25,00 met eigen paard.  Er gaan dus géén andere ruiters mee.  

Wil je met een eigen groepje rijden, dus zonder 'vreemden' erbij, dan geldt een tarief dat afhankelijk is van het aantal  deelnemers bij een rit duur van minimaal 2 uur  voor een besloten groep vanaf 5 ruiters met eigen paarden, exclusief consumpties op tussenstop (v.a. 3 uur rit is consumptie inbegrepen ). 


                       

 Dagrit  Wekeromse Zandverstuiving en Planken Wambuis = Verrassend mooie rit!  (maart-november) **

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en het Wekeromse Zand. Ik laat je genieten van mooie routes waar je zelf niet snel komt. Tijdens deze tocht zit je tenminste 5 uur in het zadel, een dagtocht dus! 

Kosten v.a. 3 deelnemers met eigen paard* € 55,00 p.p. inclusief een drankje onderweg. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.  Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en geen hoogtevrees hebben. Het is mogelijk om op één van de lange en brede zandpaden een vlotte galop te maken.  

*Het is mogelijk om deze rit  Privé ( 1 op 1)op één van onze 2 leenpaardjes mee te rijden.  Informeer naar beschikbaarheid, kosten en de voorwaarden. 

                                                                          

 Heuveltraining voor sterke spieren? 

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd en is alléén bestemd voor ruiters met eigen paard! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we ca 3 uur onderweg zijn! 

Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen. 

 Kosten € 25 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) v.a. 3 deelnemers. 


                    VROEGE OCHTEND RITTEN v.a.  Medio Mei t/m eind oktober** 

Ga met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start vanaf zonsopgang) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis.  Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot. Afhankelijk van hoe vroeg we op pad gaan schuiven we aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje. Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd  worden.  Na het ontbijtje  rijden we via de vele mooie  zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven. 

Een rit van ca. 4 uur in het zadel.

-Minimaal 3 ervaren ruiters met eigen paarden mee..

-Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is.  

Deelnamekosten met eigen paard zijn €75,00 p.p. inclusief ontbijt* bij boerderij Mossel . * (alleen bij vooraf reserveren)


 Dagrit v.a. Stoeterij Willemien naar en in Nationaal Park de Hoge Veluwe voor ruiters met eigen paard 

Ga met ons mee tijdens een altijd verrassende tocht door een gedeelte van Park de Hoge Veluwe.  Een rit van tenminste 4 uur in het Park. Niet alleen via de geijkte ruiterpaden, maar ook via de geoorloofde wandelpaden buiten de ruiterpaden. En geloof me, dat wordt genieten met een grote G! De route die ik kies is altijd een verrassing: Guus en ik kennen er uitstekend de weg.   Tijdens de rit naar het Park wordt hoofdzakelijk gestapt, om de spieren lekker op te warmen.  Een rit voor ervaren buitenrijders, door een afwisselend landschap, waarbij men geen hoogtevrees moet hebben! In het Park is er op diverse trajecten ruimte om te draven en of galopperen.   

Verzamelen op Stoeterij Willemien in Otterlo om 9.00 uur. Om 9.30 uur gaan we het zadel in voor een ca. 3 kwartier durende rit door het bos naar ingang Otterlo. Zelf zorgen voor eten en drinken onderweg. 

Deelnamekosten met eigen paard € 45,00 exclusief entreekaart NPHV (ca € 13,00 en zelf bestellen) v.a. 3 deelnemers 

 

Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede.  

De periode  september tot begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrek tijden hangen af  wanneer de rit gereden wordt.   Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  De rit neemt zo een 3 uur in beslag 

Voor deze rit is door Faunabeheer Ede en Terreinbeheerder Defensie toestemming verleend voor het rijden na zonsondergang. 

Deelnamekosten  € 35,00 p.p.  bij minimaal 3 deelnemers met eigen paarden, max 10 deelnemers. 

Privé ( 1 op 1 ) ook te rijden: kosten € 50 


                                  Sneeuw op komst? 

Ook dit stukje van de Veluwe kan dan sprookjesachtig worden. Heeft jouw paard/pony geen ijzers of op winterbeslag en durf je het aan om naar Ede te rijden? Wij gidsen je voor een rit van ca 2 uur door de bossen en over heide. Met een beetje geluk zien we ook nog wild als zwijnen, reeën of zelfs Edelherten!  Deze rit kan zowel door ruiters met weinig buiten rij ervaring, als door ervaren buitenrijders gereden worden. Tijdens de rit wordt er alléén gestapt . 

Deelnamekosten v.a. 2 deelnemers:  € 25,00 p.p. 

                                                  *DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe/ Nanda van Doorn,  is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de deelnemer en of haar/zijn rijdier kan lijden of schade veroorzaakt door de klant/rijdier aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  


 
Opbellen
E-mail
Info