Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer en overdag bij voorkeur op maandag, woensdag en op zaterdag (ochtend of avond)  gereden. Tijdens de weekenden kan het in deze regio heel erg druk zijn vanwege wandelaars, fietsers en grote groepen mountainbike liefhebbers en manegegroepsritten. Ben je een nog niet zo ervaren met het rijden van buitenritten, dan raad ik je aan om een rit op een dag door de week  te plannen.  In het uitrij gebied is het dan veel rustiger. 

 Hoe lang ben je onderweg?

Je kunt kiezen uit een minimale rit duur van 2 uur of langer (dagrit), geheel afhankelijk wat jij en  jouw paard aankunnen. Exclusief pauze doe je over een rit van 15 km ongeveer 3 uur en over een rit van 20 km gemiddeld  4,5 uur. Let op!  Tijden en afstanden kunnen verschillen, afhankelijk van het tempo wat gereden wordt.   

Waarom moet je deelname kosten betalen?

Ik organiseer en zorg ervoor dat alles goed voor elkaar is. Om dat te kunnen doen worden er natuurlijk ook kosten gemaakt. Het eten en drinken bij een rit v.a. 4 uur bijvoorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een dag (incl. parkeren) pas (€21,00 p.p. met eigen paard) voor Park de Hoge Veluwe wordt al van te voren besteld.  Vanzelfsprekend wordt altijd geprobeerd om de kosten en daarmee het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.    Prijs voor groepen v.a. 5 tot max. 15 deelnemers op aanvraag.

Het is bij Wilschut Stables (v.h. Stoeterij Willemien) niet meer mogelijk paarden te laten overnachten.

                                        

Buitenritten aanbod met eigen paard :

Privé buitenrit met eigen paard 

Een privé rit ( 1 op 1) wordt op 'maat gesneden', dus ook zeer geschikt voor nog niet zo ervaren ruiter of ruiter met 'groene' paard.. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard.  De rit duurt ca 2 uur.  Prijs voor deelnemer met eigen paard voor 2 uur. € 75,00. Voor elk uur langer komt er € 10,00 bij.

Gidstoer door Nationaal Park De Hoge Veluwe voor ruiters met eigen paard (april/mei en okt/nov)

Ga met ons mee voor een altijd verrassende tocht door een gedeelte van Park de Hoge Veluwe.  Een mooie en afwisselelende rit van tenminste 3 uur in het Park. Niet alleen via de geijkte ruiterpaden, maar ook via de geoorloofde wandelpaden buiten de ruiterpaden. En geloof me, dat wordt genieten met een grote G! De route die ik kies is altijd een verrassing: Guus en ik kennen er uitstekend de weg. Een rit voor ervaren buitenrijders, door een afwisselend landschap. In het Park is er op diverse trajecten ruimte om te draven en of galopperen. Zelf zorgen voor eten en drinken onderweg.  Deelnamekosten  v.a. 3 deelnemers met eigen paard € 35,00 per deelnemer, exclusief entreekaart NPHV (ca € 21,00).    Privé, dus 1 op 1 met mij mee of met grote groep v.a. 5 deelnemers?  Prijs op aanvraag. 

KRONKELPADEN rit  Wekeromse Zandverstuiving en Planken Wambuis = Verrassend mooie rit!  (hele jaar door) **

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis of  het Wekeromse Zand. Ik laat je genieten van mooie routes waar je zelf niet snel komt. Tijdens deze tocht zit je tenminste 4 uur in het zadel, een bijna  halve dagtocht dus!  Kosten v.a.  3  deelnemers  met eigen paard* € 35,00 per deelnemer. Consumpties onderweg voor eigen rekening. Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en geen hoogtevrees hebben. Het is mogelijk om op één van de lange en brede zandpaden een vlotte galop te maken.  Prachtige rit in voorjaar en in de herfst! 

 Heuveltraining voor sterke spieren? 

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd en is alléén geschikt voor ruiters met eigen paard! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een behoorlijke conditie en spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden weer terug naar ons vertrekpunt. Een rit waarbij we tenminste 3 uur in het zadel onderweg zijn!  Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 25 per deelnemer (zelf drinken/eten meenemen) bij tenminste 3 deelnemers.  

 Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede.

De periode  medio september tot medio oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hindes en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrektijden hangen af  wanneer de rit gereden wordt.   Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  De rit, die zowel in de ochtend als ook de avond gereden kan worden, neemt ca. 3 uur in beslag. Deelnamekosten  € 27,50 p.p.  bij minimaal 5 deelnemers met eigen paarden, max 10 deelnemers.  Privé ( 1 op 1 ) met eigen paard ook te rijden: zie privé buitenrit met eigen paard.

                                                                                                                   

Gids te paard op de Veluwe is gerechtigd om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.


 
 
 
Opbellen
E-mail
Info