Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer en veelal op dagen door de week en in de weekenden gereden. Tijdens de weekenden is het in deze regio heel erg onrustig vanwege wandelaars, fietsers en grote groepen mountainbike liefhebbers. Ben je een nog niet zo ervaren met het rijden van buitenritten, dan raad ik je aan om een rit op een dag door de week  te plannen.  In het uitrij gebied is het dan veel rustiger. Voor alle ritten geldt: rittarief per deelnemer en vanaf  minimaal 2 deelnemers, m.u.v. een Privérit.

 Hoe lang ben je onderweg?

Je kunt meestal kiezen uit een e minimale rit duur van 2 uur of langere afstanden, geheel afhankelijk wat jij en  jouw paard aankunnen. Exclusief pauze doe je over een rit van 15 km ongeveer 3 uur en over een rit van 20 km gemiddeld  4,5 uur. Let op!  Tijden en afstanden kunnen verschillen, afhankelijk van het tempo wat gereden wordt.   

Waarom moet je deelname kosten betalen?

Ik organiseer en zorg ervoor dat alles goed voor elkaar is. Om dat te kunnen doen worden er natuurlijk ook kosten gemaakt. Het eten en drinken bij een rit v.a. 4 uur bijvoorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een dag pas (€16,00 p.p. met paard) voor Park de Hoge Veluwe wordt al van te voren besteld.  Vanzelfsprekend wordt altijd geprobeerd om de kosten en daarmee het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.

Wil je  je paard bij  ons laten overnachten, bijvoorbeeld tijdens een dauwtraprit of een late avondrit, dan is vooraf reserveren is nodig.  Overnachting per paard per nacht kost €27,50 incl. ruwvoer en is exclusief uitmesten van gebruikte stal en of paddock.  Buitenritten aanbod 

 Privé buitenrit met eigen paard 

Een privé rit wordt op 'maat gesneden', dus ook zeer geschikt voor nog niet zo ervaren ruiters of ruiters met 'groene' paarden.. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard.  De rijtijd is minimaal 2 uur. Prijs is per uur € 35 voor deelnemer met eigen paard  Wil je met een eigen groepje rijden, dus zonder 'vreemden' erbij, dan geldt een vast tarief (exclusief eten/drinken) bij een rit duur van minimaal 2 uur  voor een besloten groep vanaf 5 ruiters met eigen paarden.

                                                                                  Dagrit  Wekeromse Zandverstuiving en Planken Wambuis = Verrassend mooie rit!  (maart-november) **

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en het Wekeromse Zand. Ik laat je genieten van mooie routes waar je zelf niet snel komt. Tijdens deze tocht zit je tenminste 4 uur in het zadel, een bijna  dagtocht dus!  Kosten v.a. 2 deelnemers met eigen paard* € 65,00 p.p. inclusief koffie/thee  op stal Gebruik consumpties (lunch o.i.d.) bij Boerderij Mossel tijdens een korte stop zijn voor eigen rekening.  Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en geen hoogtevrees hebben. Het is mogelijk om op één van de lange en brede zandpaden een vlotte galop te maken.  

                                                                                                                                     Heuveltraining voor sterke spieren? 

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd en is alléén bestemdt voor ruiters met eigen paard! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een behoorlijke conditie en spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden weer terug naar ons vertrekpunt. Een rit waarbij we tenminste 3 uur in het zadel onderweg zijn!  Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 50 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) v.a. 2 deelnemers.  

                                                                                                     VROEGE OCHTEND RITTEN v.a.  Medio Mei t/m eind augustus** 

Ga met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start vanaf zonsopgang) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis.  Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot. Afhankelijk van hoe vroeg we op pad gaan  schuiven we aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje ( *mei-aug). Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd  worden.  Na het ontbijtje  rijden we via de vele mooie  zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven.  Een rit van ca. 4 uur in het zadel. Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is.   Deelnamekosten v.a. 2 deelnemers met eigen paard zijn €95,00 p.p. inclusief ontbijt* bij boerderij Mossel . * (alleen bij vooraf reserveren)

                                                                    voorjaars of herfstrit   door Nationaal Park de Hoge Veluwe voor ruiters met eigen paard 

Ga met ons mee voor een altijd verrassende tocht door een gedeelte van Park de Hoge Veluwe.  Een rit van tenminste 4 uur in het Park. Niet alleen via de geijkte ruiterpaden, maar ook via de geoorloofde wandelpaden buiten de ruiterpaden. En geloof me, dat wordt genieten met een grote G! De route die ik kies is altijd een verrassing: Guus en ik kennen er uitstekend de weg.    Een rit voor ervaren buitenrijders, door een afwisselend landschap. Inhet Park is er op diverse trajecten ruimte om te draven en of galopperen.   Verzamelen bij ingang Otterlo om 9.30 uur. Om 9.45 uur gaan we het zadel in. Zelf zorgen voor eten en drinken onderweg.  Deelnamekosten  v.a. 2 deelnemers met eigen paard € 45,00 exclusief entreekaart NPHV (ca € 18,00 en zelf bestellen)   Privé mee? Prijs op aanvraag.  

                                                      Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede.  

De periode  medio september tot medio oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrektijden hangen af  wanneer de rit gereden wordt.   Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  De rit neemt zo een 3 uur in beslag. Voor deze rit wordt aan Faunabeheer Ede en Terreinbeheerder Defensie toestemming gevraagd voor het rijden tijdens het uur na zonsondergang

Deelnamekosten  € 45,00 p.p.  bij minimaal 3 deelnemers met eigen paarden, max 6 deelnemers.  Privé ( 1 op 1 ) ook te rijden: kosten € 95,00 

                                                                                                                                                       

Gids te paard op de Veluwe is gerechtigd om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.


 
 
 
Opbellen
E-mail
Info