Privé rit en groeps buitenritten voor ruiters die met eigen paard willen  genieten van de Veluwse natuur in de regio van Ede, Wekerom en Otterlo.

Op afspraak maken wij een exclusieve 1 op 1 buitenrit, bijvoorbeeld de STILTE rit, maar ook voor groepjes vanaf 3 tot maximaal 10 ruiters met eigen paarden. De ritten gaan door de prachtige regio van Otterlo, Wekerom en Ede, maar een tocht in Nationaal Park de Hoge Veluwe is ook mogelijk.  Wij maken afwisselende en schitterende routes door bos en heide variërend in lengte.  

Exclusief wil zeggen dat er ook buitenritten zijn waarvoor speciale toestemming of soms vergunning voor nodig is, bijvoorbeeld rijden ná zonsondergang of door een gebied waar ruiters geen toegang hebben. Alle ritten zijn onder mijn begeleiding en zowel voor beginners als voor gevorderde ruiters.  Het tempo in een groep wordt aangepast aan het niveau van de minst ervaren ruiter. Mocht het zo zijn dat ik tijdens een rit twijfel aan de ervaring van een ruiter, neem ik geen enkel risico en gaan we terug naar het vertrekpunt. 

Ritten variërend voor ervaren ruiters vanaf 2 uur tot halve (4 uur) of hele dagtochten (ruim 6 uur in het zadel) zwerven door het grote gebied van de Planken Wambuis of bijvoorbeeld in Nationaal Park de Hoge Veluwe**.

Een nog niet zo ervaren ruiter of een ruiter met nog 'groene' (buitenrit) paard kan tijdens een privé rit mee.  Tijdens de rit is er regelmatig overleg m.b.t. conditie ruiter en eigen paard. Het is mogelijk om 1 extra ruiter mee te nemen, die bekend is met degene die de privérit boekt.  Kosten voor een privé-rit v.a. 1,5 tot max. 2 uur € 55,00. Kosten voor extra ruiter mee (max. 1) € 40,00. Elk uur meer:  per deelnemer € 15,00 .  

Kosten begeleiding Standaard buitenritten met eigen paarden:

Begeleiding 2 uur v.a. 3 personen -> € 35,00 p.p.  V.a. 4 deelnemers : elke deelnemer € 25,00 p.p.   Elk uur meer: € 10,00 per deelnemer.  Voor deze tarieven geldt: Vooraf betaling en restitutie niet mogelijk.  Voor de Midzomer late avondrit, waarvoor speciaal toestemming/vergunning nodig is geldt een ander tarief. 


Ook een aanrader!  

Ga een keer mee tijdens een crossles van Hanneke Held op crossterrein "de Vijfsprong" in Lunteren of in Ede(wachtlijst!!)    
Kom je van ver, dan is het mogelijk om je paard bij Wilschut Stables (vh Stoeterij Willemien) te laten overnachten. Wel moet je zelf in de omgeving voor slaapplaats zorgen.   Beide terreinen zijn onder de man aan te rijden, waarbij je paard voor de crossles al fijn doorgestapt is.  Terrein Ede is v.a. Wilschut Stables ca 35 min. stappen en naar de Vijfsprong rij je er ca. anderhalf uur over, waarbij je via het Wekeromse Zand rijdt. 

Voor een crossles van Hanneke (alleen door de week) kun je ook privé of met een besloten groepje bij haar in Ede boeken. 


Paard huren
Heb je geen eigen paard of pony of geen mogelijkheid om deze mee te nemen ? Bij stal Jacobs kun je een paard of pony huren. Zij hebben zeer ervaren paarden, die het fijn vinden om mee op buitenrit te gaan. Het paard wordt door Stal Jacobs op Wilschut Stables (vh Stoeterij Willemien) gebracht en aan het einde van de dag weer opgehaald.  In overleg is het paard meerdere dagen te huren en kan het paard  bij ons gestald** worden. Voordeel is dat je geen enkele weg over hoeft te steken.  

Informatie en contact opnemen met stal Jacobs: www.staljacobs.nl


Coach & Gids te paard op de Veluwe @ info@gidstepaardopdeveluwe.nl KvK nr 76658651

 BTW-id NL003118731B93 
 
 
Opbellen
E-mail
Info