Welkom bij Gids te paard op de Veluwe!
Wij maken van elke buiten rit samen met jou en je eigen paard een ware belevenis!     
 

 

Als Gastvrouw & Gids te paard neem ik jou, samen met je eigen paard, graag mee voor een onvergetelijke tocht over het prachtige (ruiter)padengebied van de Planken Wambuis, de Edese heide en bossen, maar ook het Wekeromse Zand. 

Onze ritten vinden overwegend plaats op vrijdag en in het weekend, maar vanaf maart tot eind oktober zijn er ook op woensdag en donderdag middagtochten te boeken. Rijtijden van de ritten variëren van 2 tot 4 uur waarbij ook nog een trektocht gemaakt kan worden naar en in N.P. de Hoge Veluwe

Tijdens deze trektocht vanuit Ede, zit je gemiddeld zo'n 5 uur in het zadel! Deze dagtocht rijden wij alleen op aanvraag en liefst door de weeks. Dan is het in het Park niet zo druk met fietsende (en luidruchtige) mensen! Maar ook een dagtocht in het gebied van de Planken Wambuis, Wekeromse bossen en haar zandverstuivingen is écht de moeite waard. 

 Naast de Spaanse runderen en de semi- wilde pony's is er wild als wilde zwijnen en reeën in de gebieden van de Planken Wambuis te zien. Vooral tijdens de avonduren in de maanden april t/m augustus vanaf 20.00 tot een uur of 22.00 kun je ze met helder weer goed gadeslaan.  De avond ritten duren zo een 2 uur.  Bij uitstek geschikt voor beginnende ruiters. De avondritten worden v.a. april t/m september op aanvraag gereden. De ritten worden alleen gereden tijdens heldere avonden.

Voor alle ritten geldt, dat deze vooraf gereserveerd moeten worden. Dit kan via tabblad Reserveren.