Op buitenrit met Gids & Coach te paard op de Veluwe!
 
Wij maken van elke buiten rit een ware belevenis!     

 Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer en veelal in de weekenden gereden. Tijdens de weekenden is het in deze regio heel erg onrustig vanwege wandelaars, fietsers en grote groepen mountainbike liefhebbers. Ben je een nog niet zo ervaren met het rijden van buitenritten, dan raad ik je aan om een rit op een dag door de week  te plannen.  In het uitrij gebied is het dan veel rustiger. 

    Buitenritten aanbod    

PINK RIBBON SPONSOR EVENT 2020 

Ik neem je zaterdag 3 oktober 2020 mee tijdens een afwisselende rit van ongeveer 15  kilometer via bossen en heide en door het mooie natuurgebied de Planken Wambuis: echt een schitterend stukje van de Veluwe.  Voorwaarde is wel, dat je alle gangen goed beheerst, omdat we niet alleen maar stappen! Uiteraard gaat alles in overleg, dus geen angst hebben dat je paard er zomaar vandoor zou kunnen gaan!   Halverwege de rit lassen we een pauze in op een mooi plekje waar we de paarden goed kunnen 'parkeren' voor een gezellige lunch.
Deelnamekosten zijn € 30,00 inclusief lunch. 

Oh ja! Ook een aanrader! 
Je kunt bij ons op stal ook een nachtje blijven slapen. Er is plaats voor maximaal 8 logees met paarden. 
Kosten voor 1 overnachting met paard, inclusief een DIY* ontbijtje € 75,00 p.p. en.....
BONUS:  Ik neem je zondagochtend vroeg om 07.30 uur mee tijdens een WILD spot rit. Omstreeks deze tijd is het nog heel goed mogelijk dat we de bronstige EDELHERTEN horen BURLEN of misschien zelfs in het gebied aantreffen!

Boeken kan ALLEEN via  www.gidstepaardopdeveluwe.nl -> BOEKEN -> Ritkeuze -> Pink Ribbon Sponsorrit.
Zodra je ingeschreven hebt ontvang je alle details en voorwaarden.
LET OP: Pas na betaling van de deelnamekosten van € 30,00  ben je zeker van deelname aan de rit! 

 


Privé buitenrit met eigen paard(en)  

Een privé rit wordt op 'maat gesneden', dus ook zeer geschikt voor nog niet zo ervaren ruiters of ruiters met 'groene' paarden.. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard. De rijtijd is minimaal 2.5 uur. Prijs is per uur € 25,00 met eigen paard. Er gaan dus géén andere ruiters mee. Wil je samen met een eigen groepje rijden, maar zonder 'vreemden' erbij, dan geldt het tarief van € 18,.50 p.u. per deelnemer bij een rit duur van minimaal 2,5 uur  voor een besloten groep van 2 tot maximaal 4 ruiters met eigen paarden. .  

      "Laat je verrassen" dagtocht. (maart-november) **

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis of het Renkums Beken gebied. Ik laat je genieten van mooie routes waar je zelf niet snel komt. Tijdens deze tocht zit je tenminste 5  uur in het zadel, een dagtocht dus! Kosten  € 65,00 p.p. inclusief lunch.  Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  Minimaal 2 maximaal 6 ruiters.  Het is mogelijk om deze rit mee te rijden op 2 leenpaarden van ons. De kosten hiervoor zijn dan € 130,00 per deelnemer per paard. Voorwaarde is wel dat je een ervaren ruiter met recente rij ervaring bent! 

 EXCLUSIEF:  ZATERDAG 20 JUNI 2020 UNIEKE MIDZOMER 'NACHT' RIT  

Een zeer unieke Midzomer AVOND rit van 20. 00 tot 23:30 uur, bestemt voor ruiters met eigen paard, die het leuk vinden om met mij op pad te gaan in het gebied van de Planken Wambuis. De late avondrit wordt gereden op zaterdagavond 20 juni 2020. Ik neem maximaal 15 ruiters met eigen paard mee. Voor deze rit wordt er bij de diverse terreinbeheerders toestemming c.q. vergunning aangevraagd om in de 2 uur ná zonsondergang (v.a. 22.06 uur) terug te mogen rijden. Deelnamekosten per persoon € 40,00 p.p. (Kosten zijn afhankelijk van de nog te verstrekken vergunningen) Er zijn nog 3  deelnameplaatsen beschikbaar! 

DAUWTRAPRITTEN v.a.  Medio Mei t/m eind augustus** 

Ga met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start vanaf zonsopgang) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis.  Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot. Omstreeks 10.00 uur schuiven we gezellig aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje met een lekker ontbijtje. Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd kunnen worden.  Na het ontbijt ( ca 10.00 uur)  rijden we via brede zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven. Een rit van ca. 4, uur. € 40,00 per deelnemer

-Minimaal 2 en  maximaal 10 ervaren ruiters met eigen paarden mee..-Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is.  Deelnamekosten zijn € 40,00 p.p. inclusief ontbijt.  Boeken uitsluitend via www.gidstepaardopdeveluwe.nl -> Boeken -> Vroeg uit de veren buitenrit. 


Toerrit door Nationaal Park de Hoge Veluwe 

Ga met ons mee tijdens een altijd verrassende tocht door een gedeelte van Park de Hoge Veluwe.  Een rit van ca. 4 uur in het Park. Tijdens het eerste deel veel stappen, wat afgewisseld wordt met draf of galop, daar waar de paden het toelaten. Niet alleen via de geijkte ruiterpaden, maar ook via de geoorloofde wandelpaden naast de ruiterpaden. En geloof me, dat wordt genieten met een grote G! De route die ik kies is altijd een verrassing, maar dat is geen enkel probleem want ik ken er uitstekend de weg.  Deelnamekosten € 45,00 inclusief dagkaart parkeren auto met paard van € 18,00. 


Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede 

De periode  september tot begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrek in oktober, om 17.00 uur.  Kosten  € 30,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  Voor deze rit is door Faunabeheer Ede en Terreinbeheerder Defensie toestemming verleend voor het rijden na zonsondergang.

Spieren fit rit (september-april)

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd en is alléén bestemd voor ruiters met eigen paard! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we ca  3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 20 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) 

Sneeuw op komst? 

Ook dit stukje van de Veluwe kan dan sprookjesachtig worden. Heeft jouw paard/pony geen ijzers of op winterbeslag en durf je het aan om naar Ede te rijden? Wij gidsen je voor een rit van ca 2 uur door de bossen en over heide. Met een beetje geluk zien we ook nog wild als zwijnen, reeën of zelfs Edelherten!  Deze rit kan zowel door ruiters met minimale buiten rij ervaring, als door ervaren buitenrijders gereden worden. Tijdens de rit wordt grotendeels gestapt en daar waar de bodem het toelaat kan er ook gedraafd worden. Deelnamekosten    € 25,00 p.p. 

*DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe/ Nanda van Doorn,  is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de deelnemer en of haar/zijn rijdier kan lijden of schade veroorzaakt door de klant/rijdier aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  


 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info