Op buitenrit met Gids & Coach te paard op de Veluwe!
 
Wij maken van elke buiten rit een ware belevenis!     

 Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer en veelal in de weekenden gereden. Tijdens de weekenden is het in deze regio heel erg onrustig vanwege wandelaars, fietsers en grote groepen mountainbike liefhebbers. Ben je een nog niet zo ervaren met het rijden van buitenritten, dan raad ik je aan om een rit op een dag door de week  te plannen.  In het uitrij gebied is het dan veel rustiger. 

   Nieuw : Ga samen met ons op rit en rij mee op een paard van ons. 

Vanaf de KERSTVAKANTIE (21 december a.s.) heb ik wederom een zeer ervaren en betrouwbare Tinker tot mijn beschikking. Je kunt dus nu samen met Guus en mij op pad  tijdens een prive rit, bijvoorbeeld een bos/heiderit van ca. 2,5,uur. Kosten € 70,00. Gaat er nog iemand met jou mee met eigen paard, dan zijn de kosten bij een rit van  2,5, uur op ons paard. onder mijn begeleiding, € 60,00..

Tijdens de voorjaar- en zomervakantie 2020 bied ik gasten zonder paard buitenritten aan op een dag door de week. Door de week is het in onze regio nog redelijk rustig. Niet al te veel wandelaars, fietsers en of mountainbikers die met ons het gebied delen c.q. onze paden kruisen.  Wil je dus op ons paard met Guus en mij samen  op pad, dan heb je nu de kans!  Heb je serieus interesse, heb je paardij ervaring, kun je naast stappen ook draven en licht rijden en ben je niet zwaarder dan 85 kg? Stuur dan een @ naar info@gidstepaardopdeveluwe.nl

  Buitenritten aanbod    

Sneeuw op komst? 

Ook dit stukje van de Veluwe kan dan sprookjesachtig worden. Heeft jouw paard/pony geen ijzers of op winterbeslag en durf je het aan om naar Ede te rijden? Wij gidsen je voor een rit van ca 2 uur door de bossen en over heide. Met een beetje geluk zien we ook nog wild als zwijnen, reeën of zelfs Edelherten!  Deze rit kan zowel door ruiters met minimale buiten rij ervaring, als door ervaren buitenrijders gereden worden. Tijdens de rit wordt grotendeels gestapt en daar waar de bodem het toelaat kan er ook gedraafd worden. Deelnamekosten    € 25,00 p.p. 

Privé buitenrit met eigen paard  

Een privé rit wordt op 'maat gesneden', dus ook zeer geschikt voor nog niet zo ervaren ruiters of ruiters met 'groene' paarden.. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard. De rijtijd is minimaal 2.5 uur. Prijs is per uur € 25,00 met eigen paard. Er gaan dus géén andere ruiters mee. Wil je samen met een eigen groepje rijden, maar zonder 'vreemden' erbij, dan geldt een vast tarief voor een besloten groep van 2 tot maximaal 6 ruiters met eigen paarden en is op aanvraag.  

   Spieren fit rit (september-april)

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd en is alléén bestemd voor ruiters met eigen paard! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we ca  3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 15 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) 

   "Laat je verrassen" dagtocht. (maart-november) **

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis, Park de Hoge Veluwe (excl. dagkaart) of het Renkums Beken gebied. Ik laat je genieten van mooie routes waar je zelf niet snel komt. Tijdens deze tocht zit je ca 5 uur in het zadel, een dagtocht dus! Kosten  € 75,00 p.p. inclusief lunch.  Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  

 EXCLUSIEF:  ZATERDAG 20 JUNI 2020 UNIEKE MIDZOMER 'NACHT' RIT  

Een zeer unieke Midzomer AVOND rit van 20. 00 tot 23:30 uur, bestemt voor ruiters met eigen paard, die het leuk vinden om met mij op pad te gaan in het gebied van de Planken Wambuis. De late avondrit wordt gereden op zaterdagavond 20 juni 2020. Minimaal 2 en maximaal 8 ruiters met eigen paard. Voor deze rit wordt er bij Natuurmonumenten en de gemeente Ede vergunning aangevraagd voor het terugrijden in de 2 uur ná zonsondergang (v.a. 22.06 uur). Deelnamekosten per persoon € 40,00 p.p. (Kosten zijn afhankelijk van de nog te verstrekken vergunningen) Tip: Kom je met een groepje 4 of 6 deelnemers, boek dan onze weekendwoning of het appartement bij Stoeterij Willemien.! Beschikbaarheid en prijs op aanvraag via e-mail  info@gidstepaardopdeveluwe.nl

DAUWTRAPRITTEN v.a. Mei t/m eind augustus** 

Ga met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start vanaf zonsopgang) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis.  Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot. Omstreeks 10.00 uur schuiven we gezellig aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje met een lekker kopje koffie of thee.  Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd kunnen worden.  Na het ontbijt ( ca 10.00 uur)  rijden we via brede zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven. Een rit van ca. 4, uur. 

-Minimaal 2 en  maximaal 10 ervaren ruiters met eigen paarden mee..-Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is.  Deelnamekosten zijn € 40,00 p.p. inclusief ontbijt.  Boeken uitsluitend via www.gidstepaardopdeveluwe.nl -> Boeken -> Vroeg uit de veren buitenrit. 

Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede 

De periode  september tot begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrek in oktober, om 17.00 uur.  Kosten  € 30,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  

Voor deze rit is door Faunabeheer Ede en Terreinbeheerder Defensie toestemming verleend voor het rijden na zonsondergang.

*DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe/ Nanda van Doorn,  is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de deelnemer en of haar/zijn rijdier kan lijden of schade veroorzaakt door de klant/rijdier aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  


 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info