Op buitenrit met Gids & Coach te paard op de Veluwe!

Wij maken van elke buiten rit een ware belevenis!     

 Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer gereden. De ritten worden voornamelijk in het weekend gereden, maar op verzoek door de week mogelijk. Tijdens de maanden april t/m september worden er ook zonsondergang ritten gereden.   Voor alle onderstaande aangeboden ritten geldt dat deze o.b.v. 'open' groep gereden worden. Ritten worden bij minimaal 2 ruiters met eigen paard gereden. Kies je voor één van onderstaande ritten en wil je deze rit privé rijden dan geldt het tarief 2 maal de prijs van de gekozen buitenrit.  Onze rit verslagen zijn te volgen op Facebook.com/gidstepaardopdeveluwe

  Buitenritten aanbod   

Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede  

De periode v.a. 9 september tot eind september is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrek om 17.00/18.00 uur.  Kosten  € 30,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  

Voor deze rit is door Faunabeheer Ede en Terreinbeheerder Defensie toestemming verleend voor het rijden na zonsondergang.  

 VROEG UIT DE VEREN  OCHTENDRIT (mei tot eind september) 

Rij met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start vanaf zonsopgang) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis  
Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot. 
Omstreeks 10.00 uur schuiven we gezellig aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje met een lekker kopje koffie of thee. 
Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd kunnen worden.  Na het ontbijt (10.45 uur)  rijden we via brede zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven. 
Een rit van ca. 4,5 uur. 

Praktisch
-Er kunnen maximaal 6 ervaren ruiters met eigen paarden mee.
-Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is. 
Deelnamekosten zijn € 50,00 p.p. inclusief ontbijt. 
Boeken uitsluitend via www.gidstepaardopdeveluwe.nl -> Boeken -> Vroeg uit de veren buitenrit.

Na ontvangst van de betaling is deelname aan de rit definitief.  

Privé buitenrit. 

Een privé rit wordt op 'maat gesneden'. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard. Er gaan dus géén andere ruiters mee. Deze rit wordt standaard één op één gereden worden, maar ook met een vaste groep tot maximaal 6 deelnemers.

De minimale rijtijd is 2,5 uur. Prijs per persoon per uur € 30,00.   


Mindfulness Meditation rit met eigen paard. 
Een verzorgde rit van ruim 3 uur waarbij je je hoofd leeg kan maken: rijden in alle stilte eventueel zelfs met je ogen dicht! 
 Een heel bijzondere ervaring, die volledig gebaseerd is op het vertrouwen in je paard en het toestaan van rust in je hoofd. 
Bewust zijn en worden van je omgeving, je paard en van jezelf. Dus géén telefoon standby (op stil zetten), volledige rust tijdens de rit. 
Een rit waarbij je alleen met Guus en mij op pad gaat, (dus géén andere ruiters!) en wordt naar wens ingevuld (waar mogelijk). 
Ik neem je mee bij voorkeur mee tijdens een dag door de week of op zaterdag of zondag maar dan het liefst 's morgens vroeg of  's avonds ná 19.00 uur, om van een rustige en stille omgeving verzekerd te zijn. 
De rit wordt tijdens alle seizoen gereden. Ook als het eens minder mooi weer is. 
Het is tenslotte MINDFULNESS = OPEN en BEWUST aanwezig zijn in het huidige moment.  

 Mocht je van ver komen, dan is een overnachting bij Bed & Breakfast Wicherumloo een aanrader. Het is slechts 5 km vanaf mijn pensionstal gelegen en je kunt je paard bij ons op stal laten overnachten.  Maar ook voor een verzorgd weekend Mindfulness Meditation kun je bij ons terecht.  

Voor beschikbaarheid en prijs informatie over de MM-rit of het MM weekend: uitsluitend via email: 

    Beginners buitenrit van  2 uur  

Beginnersrit voor minimaal 2 en maximaal 4 ruiters met paarden die het buiten rijden nog moeten 'opbouwen'.  Tijdens deze rit wordt er voornamelijk gestapt. In overleg kan er gedraafd worden.  Kosten € 20,00 p.p.p.u.    Een aanrader indien jijzelf ook onzeker bent in een vreemde omgeving of over hoe jouw paardje zich gedraagt tijdens een buitenrit.  Je kunt deze rit ook privé rijden. 

    "Laat je verrassen" 4 of 5 uur tocht. (maart-september) 

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en haar omgeving. Ik laat je genieten van mooie routes (óók buiten de ruiterpaden) waar je zelf niet komt. Tijdens deze tocht ben je, inclusief rust, 4 of 5 uur onderweg. Kosten zijn € 45,00 / € 55,00 p.p. inclusief lunch.   Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  Er kunnen  maximaal 6 ruiters mee. 

Spieren fit rit (september-april)

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we zo een  3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 15 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) Er kunnen maximaal 6 ruiters mee. 

 

ZATERDAG 20 JUNI 2020 UNIEKE MIDZOMER AVONDRIT  

Een zeer unieke Midzomer AVOND rit van 20.00 tot 23:30 uur, bestemt voor ruiters met eigen paard, die het leuk vinden om met mij op pad te gaan in het gebied van de Planken Wambuis. De late avondrit wordt gereden op zaterdagavond 20 juni 2020. Minimaal 2 en maximaal 10 ruiters met eigen paard. 

Voor deze rit wordt er bij Natuurmonumenten en de gemeente Ede vergunning aangevraagd voor het terugrijden in de 2 uur ná zonsondergang (v.a. 22.06 uur). De kosten van de vergunning worden doorberekend in het rit-tarief.  Deelname per persoon € 40,00 p.p. (Kosten zijn afhankelijk van de nog te verstrekken vergunningen) Tip: Kom je met een groepje 4 of 6 deelnemers, boek dan onze weekendwoning of het appartement bij Stoeterij Willemien.! Beschikbaarheid en prijs op aanvraag via e-mail nandavdoorn@planet.nl

  

*DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de klant kan lijden of schade veroorzaakt door de klant aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  Opbellen
E-mail
Info