Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer en veelal op dagen door de week en in de weekenden gereden. Tijdens de weekenden is het in deze regio heel erg onrustig vanwege wandelaars, fietsers en grote groepen mountainbike liefhebbers. Ben je een nog niet zo ervaren met het rijden van buitenritten, dan raad ik je aan om een rit op een dag door de week  te plannen.  In het uitrij gebied is het dan veel rustiger. Voor onderstaande ritten geldt: vanaf  minimaal 2 deelnemers, m.u.v. een Privérit. 

Hoe lang ben je onderweg?

Je kunt meestal kiezen uit een korte, maar minimale rit duur van 2,5 uur of langere afstanden, geheel afhankelijk wat jij en  jouw paard aankunnen.. Inclusief pauze doe je over een rit van 15 km ongeveer 3.5 uur en over een rit van 25 km gemiddeld  4,5 uur. Let op!  Tijden en afstanden kunnen verschillen, afhankelijk van het tempo wat gereden wordt.   

Waarom moet je deelname kosten betalen?

Ik organiseer en zorg ervoor dat alles goed voor elkaar is. Om dat te kunnen doen worden er natuurlijk ook kosten gemaakt. Het eten en drinken bijvoorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een dagpas voor Park de Hoge Veluwe wordt al van te voren besteld.  Vanzelfsprekend wordt altijd geprobeerd om de kosten en daarmee het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.


    Buitenritten aanbod    

 Privé buitenrit met eigen paard 

Een privé rit wordt op 'maat gesneden', dus ook zeer geschikt voor nog niet zo ervaren ruiters of ruiters met 'groene' paarden.. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en is aangepast aan jouw niveau van rij ervaring of ervaring van jouw paard. De rijtijd is minimaal 2 uur. Prijs is per uur € 27,50 met eigen paard. Er gaan dus géén andere ruiters mee. 

Wil je met een eigen groepje rijden, maar zonder 'vreemden' erbij, dan geldt het tarief van € 22,50 p.u. per deelnemer bij een rit duur van minimaal 2 uur  voor een besloten groep van 2 tot maximaal 4 ruiters met eigen paarden.  

'Dinsdag 24 november a.s. dagrit naar Nationaal Park de Hoge Veluwe voor ruiters met eigen paard en ervaren ruiters die de rit op één van onze huurpaardjes mee willen rijden. 

Tijdens deze rit wordt aan het begin van de rit hoofdzakelijk gestapt, om de spieren lekker op te warmen.  Een rit voor ervaren buitenrijders, door een afwisselend landschap, waarbij men geen hoogtevrees moet hebben! Voor degenen die willen draven en of galopperen wordt op de te rijden route ruimte ingepland. Deelnamekosten met eigen paard € 95,00 inclusief entreekaart NPHV. Deelname met Araghon of Elmo €135,00.  Verzamelen op stoeterij Willemien in Otterlo om 9.00 uur. Hier drinken we een koffie voordat we het zadel ingaan. 

                                                                                                      Dagrit met lunch = Verrassend mooie rit!  (maart-november) **

Genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en het Wekeromse Zand. Ik laat je genieten van mooie routes waar je zelf niet snel komt. Tijdens deze tocht zit je tenminste 4,5 uur in het zadel, een bijna dagtocht dus! Kosten met eigen paard € 95,00 p.p. inclusief lunch.  Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten. Minimaal 2 deelnemers, maximaal 8.  Het is mogelijk om deze rit ook Privé met eigen paard te rijden en zelfs op één van onze (2) leenpaarden. De kosten hiervan zijn € 175,00 per paard inclusief lunch op locatie .  Informeer naar beschikbaarheid en de voorwaarden. 

                                                                                                                    Toerrit door Nationaal Park de Hoge Veluwe 

Ga met ons mee tijdens een altijd verrassende tocht door een gedeelte van Park de Hoge Veluwe.  Een rit van tenminste 4 uur in het Park. Tijdens het eerste deel veel stappen, wat afgewisseld wordt met draf of galop, daar waar de paden het toelaten. Niet alleen via de geijkte ruiterpaden, maar ook via de geoorloofde wandelpaden buiten de ruiterpaden. En geloof me, dat wordt genieten met een grote G! De route die ik kies is altijd een verrassing, maar dat is geen enkel probleem want ik ken er uitstekend de weg.  Deelnamekosten (op aanvraag) inclusief hapje en drankje en dagkaart (parkeren auto) met paard.  

                                                                                                                             Spieren fit rit (september-april)

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd en is alléén bestemd voor ruiters met eigen paard! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al  een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandheuvels wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we ca  3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 35 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) bij minimaal 2 tot maximaal 8 deelnemers. 

                                                                                                                                                                Sneeuw op komst? 

Ook dit stukje van de Veluwe kan dan sprookjesachtig worden. Heeft jouw paard/pony geen ijzers of op winterbeslag en durf je het aan om naar Ede te rijden? Wij gidsen je voor een rit van ca 2 uur door de bossen en over heide. Met een beetje geluk zien we ook nog wild als zwijnen, reeën of zelfs Edelherten!  Deze rit kan zowel door ruiters met minimale buiten rij ervaring, als door ervaren buitenrijders gereden worden. Tijdens de rit wordt grotendeels gestapt en daar waar de bodem het toelaat kan er ook gedraafd worden. Deelnamekosten v.a. 2 deelnemers:  € 30,00 p.p. 

                                                                                                                                   VROEGE OCHTEND RITTEN v.a.  Medio Mei t/m eind september** 

Ga met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start vanaf zonsopgang) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis.  Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot. Omstreeks 9.30 uur schuiven we aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje. Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd  worden.  Na het ontbijt ( ca 10.30 uur)  rijden we via de vele mooie  zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven. Een rit van ca. 4, uur. in het zadel. 

-Minimaal 2 en  maximaal 10 ervaren ruiters met eigen paarden mee..-Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is.  Deelnamekosten met eigen paard zijn €65,00 p.p. inclusief ontbijt.  Boeken uitsluitend via Boeken -> Vroeg uit de veren buitenrit. 

                                     Edel herten BURL (BRONST) TOCHT met eigen paard in Ede.  

De periode  september tot begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen.  Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op diverse data gereden. Vertrek in oktober, om 17.00 uur.  Kosten  € 45,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Je kunt uitsluitend boeken via  BOEKEN - RITKEUZE - BURLRIT  Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT.  Voor deze rit is door Faunabeheer Ede en Terreinbeheerder Defensie toestemming verleend voor het rijden na zonsondergang.


                                            PINK RIBBON SPONSOR EVENT 2021 

Ik neem je zaterdag 9 oktober 2021 mee tijdens een afwisselende rit van ongeveer 15  kilometer via bossen en heide en door het mooie natuurgebied de Planken Wambuis: echt een schitterend stukje van de Veluwe.  Voorwaarde is wel, dat je alle gangen goed beheerst, omdat we niet alleen maar stappen! Uiteraard gaat alles in overleg, dus geen angst hebben dat je paard er zomaar vandoor zou kunnen gaan!   Halverwege de rit lassen we een pauze in op een mooi plekje waar we de paarden goed kunnen 'parkeren' voor een gezellige lunch.

Deelnamekosten zijn € 30,00 inclusief lunch, waarvan € 20,00 naar onze actiepagina : .https://paardrijden.voorpinkribbon.nl/team/in-het-zadel-voor-pink-ribbon, overgemaakt wordt. 


                                                                                                                                                                                      *DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe/ Nanda van Doorn,  is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de deelnemer en of haar/zijn rijdier kan lijden of schade veroorzaakt door de klant/rijdier aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  


 
 
 
Opbellen
E-mail
Info