Exclusieve buitenritten met Gids & Coach te paard op de Veluwe!
Wij maken van elke buiten rit samen met jou en je eigen paard een ware belevenis!     

Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer gereden. De ritten worden voornamelijk in het weekend gereden, maar op verzoek door de week is mogelijk. Tijdens de maanden april t/m september worden er ook zonsondergang ritten gereden. 

Voor alle onderstaande aangeboden ritten geldt dat deze o.b.v. 'open' groep gereden worden.  De ritten worden bij minimaal 2 ruiters met eigen paard gereden. Kies je voor één van onderstaande ritten en wil je deze rit privé rijden dan geldt een ander tarief.   

 

  Activiteiten agenda 2019

Privé buitenrit. 

Een privé rit wordt op maat gesneden voor jou, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en aangepast aan het niveau van rijden. Er gaan dus géén andere ruiters mee.  Voor een privé rit geldt prijs op aanvraag.  


Avondrit van 3 uur met eigen paard in Park de Hoge Veluwe (v.a. minimaal 2 ruiters met eigen paard)

Verzamelen bij de ingang Otterlo van het Park de Hoge Veluwe om 18.30 uur en vertrekken om 19.00 uur voor een ca. 15 km rit door bos en heide.  Om 22.00 uur verlaten we het Park weer.  Een tocht met veel stappen om het wild niet te verjagen en daar waar het kan draven of een rustige galop. Gegarandeerd een schitterende avond genieten op de rug van je eigen paard, zonder dat jij je druk hoeft te maken over waar je je bevindt. 
Wij kennen er heel goed de weg en laten je genieten van paden en speciale plekjes, waar jij anders zelf niet snel zult komen!
Deelnamekosten € 35,00 p.p. exclusief Dagkaart Park 

Dagrit ( ca 30 km) vanuit Ede naar de Renkumse Beken (op aanvraag) 

Vanuit Ede rijden we  een schitterende rit naar het Renkums Beekdal.
Vanaf ons vertrekpunt is het een rit van ca. 30 km, waar veel stappen afgewisseld wordt met draf en rustige galopmomenten.
Een dagtocht dus.
Het is de bedoeling om tussen 12.00 en 12.30 uur bij de Panoramahoeve van een lekkere kop koffie of thee te genieten en een lekkere pannenkoek eten. De paarden kunnen in de paddock. (voor hooi en water wordt gezorgd)
Na deze stop (of iets anders) vertrekken we richting het infocentrum Renkums Beekdal om vervolgens weer richting Ede te rijden.
Tijdens de rit zijn er diverse graas momenten voor de paarden en zoeken we ook de drinkplekken op.
Deelnamekosten € 45,00 inclusief Pannenkoekenlunch met drankje, bij deelname van minimaal 2 ruiters met eigen paard. Er kunnen maximaal  6 ruiters mee en vooraf boeken i.v.m. reserveren tafel bij Panoramahoeve. Wil je mee? Ga naar tabblad Reserveren en stuur deze door. PINK RIBBON SPONSOR RIT 2019

Schrijf je in voor onze jaarlijks terugkerende PINK RIBBON SPONSOR RIT

Zaterdag 12 oktober 2019 zet ik mij wederom in om met een team van maximaal 15 deelnemers en zoveel mogelijk sponsoren het bedrag van 2018 tenminste te evenaren, maar zonder jullie lukt dit niet. Wil je meehelpen? Reserveer dan zo snel mogelijk je deelname plek, want vol = vol.   Kosten € 30,00 per deelnemer, inclusief halverwege de rit een verzorgde lunch. Oh ja!  Als het net als vorig jaar lukt, dan worden de deelname kosten in zijn geheel gedoneerd aan de Pink Ribbon! 


    Beginners buiten tocht  van  2 uur  

Een rit te boeken beginnersrit voor 2 en maximaal 4 ruiters met paarden die het buiten rijden nog moeten 'opbouwen'.  Tijdens deze rit wordt er voornamelijk gestapt. In overleg kan er gedraafd worden.  Kosten € 20,00 p.p.p.u.    Een aanrader indien jijzelf ook onzeker bent in een vreemde omgeving of over hoe jouw paardje zich gedraagt tijdens een buitenrit.  Je kunt deze rit ook privé rijden. Tarief op aanvraag.

    "Laat je verrassen"  4 uur tocht. (maart-september) 

Vier uur lang genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en haar omgeving. Ik laat je genieten van mooie routes (óók buiten de ruiterpaden) waar je zelf niet komt. Tijdens deze tocht ben je, inclusief rust, ca. 4 uur onderweg. Kosten zijn € 45,00 p.p. inclusief koffie en lekkers.   Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  Er kunnen minimaal 2 en maximaal 8 ruiters mee. 

Spieren fit rit 

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al in een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandverstuivingen wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we zo een  3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 25 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) Er kunnen maximaal 10 ruiters mee. 

  Zonsondergang en wildspeurtocht op de Planken Wambuis 

Deze prachtige staptocht is te boeken op woensdag-, vrijdag-, en zaterdagavond van mei t/m augustus en bij helder weer.  Een rit van ca. 2 uur  uur. Een rit waarbij ook minder ervaren ruiters en paarden mee kunnen, omdat er hoofdzakelijk gestapt wordt zodat het wild niet verjaagd wordt. Kosten per deelnemer € 25,00 p.p. voor ca 2 uur *. Voor een rit van ca. 3 uur zijn de kosten € 30,00 p.p.  en vooraf reserveren

BRONST TOCHT met eigen paard in Ede  

De periode september/begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op woensdag-,  vrijdag- en zaterdagavond gereden. Vertrek om 17.00 uur.  Kosten  € 30,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Wil je mee, reserveer dan via tabblad reserveren. Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT

MIDZOMER 'NACHT' AVONDRIT  (=VOL)

Een zeer unieke Midzomer AVOND rit van 20.00 tot 23.00 uur, bestemt voor ruiters met eigen paard, die het leuk vinden om met mij op pad te gaan in het gebied van de Planken Wambuis. De late avondrit wordt gereden op zaterdagavond 22 juni a.s.    

  *DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de klant kan lijden of schade veroorzaakt door de klant aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  


 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info