Exclusieve buitenritten met Gids & Coach te paard op de Veluwe!
Wij maken van elke buiten rit samen met jou en je eigen paard een ware belevenis!     

Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer gereden. De ritten worden voornamelijk in het weekend gereden, maar op verzoek door de week is mogelijk. Tijdens de maanden april t/m september worden er ook zonsondergang ritten gereden. 

Voor alle onderstaande aangeboden ritten geldt dat deze o.b.v. 'open' groep gereden worden.  De ritten worden bij minimaal 2 ruiters met eigen paard gereden. Kies je voor één van onderstaande ritten en wil je deze rit privé rijden dan geldt een ander tarief.   

 

  Activiteiten agenda 2019

Privé buitenrit. 

Een privé rit wordt op maat gesneden voor jou, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en aangepast aan het niveau van rijden. Er gaan dus géén andere ruiters mee.  Rij tijd is minimaal 2 uur. Prijs per uur € 25,00   


PINK RIBBON SPONSOR RIT 2019

Schrijf je in voor onze jaarlijks terugkerende PINK RIBBON SPONSOR RIT

Zaterdag 12 oktober 2019 zet ik mij wederom in om met een team van maximaal 20 deelnemers en zoveel mogelijk sponsoren het bedrag van 2018 tenminste te evenaren, maar zonder jullie lukt dit niet. Wil je meehelpen? Reserveer dan zo snel mogelijk je deelname plek, want vol = vol.   Kosten € 30,00 per deelnemer, inclusief halverwege de rit een verzorgde lunch. Oh ja!  Als het net als vorig jaar lukt, dan worden de deelname kosten in zijn geheel gedoneerd aan de Pink Ribbon! 

Tevens organiseer ik dit jaar voor het eerst deze rit voor menners en wel op zondag 13 oktober a.s. 

Net als op de dag ervoor, een begeleide rit met lunch op een mooie locatie. De rit zal zo een uur of 3 in beslag nemen.  Er kunnen maximaal 10 aanspanningen mee. Deelnamekosten per aanspanning (1 menner) € 30,00. Groom en of passagiers betalen € 25,00 p.p. Van de deelnamekosten wordt € 10,00 gereserveerd voor de lunch.  Uiteraard hoop ik dat ik voor de lunch een sponsor kan vinden, zodat alle deelnamekosten in het geheel aan de Pink Ribbon gedoneerd gaat worden! 


AIRBORNE 2019, 75 JAAR MARKET GARDEN op GINKELSE HEIDE in EDE 

Beleef het mee vanaf de rug van je eigen paard. Spectaculair gezicht, de dropping van de parachutisten.  Na de dropping gaan we verder met de rit van in totaal 3 uur, met een drankje op een mooie locatie, waar we de paarden in de wei of op stal(indien vrij) kunnen zetten.  Deelname kosten € 25,00 per persoon. (Maximaal 6 ruiters) 

Tip: Een weekendje met mij mee op stap? De vakantie woning bij ons op stal is nog niet geboekt! Er kunnen maximaal 6 personen overnachten. Meer informatie over beschikbaarheid vakantiewoning en of weekendritten arrangement? Stuur een e-mail naar nandavdoorn@planet.nl


MIDZOMER Avondritten van ca 3 uur met eigen paard op Planken Wambuis  (maximaal 6 ruiters met eigen paard)

Verzamelen parkeerplaats Westerrode om 19.00 uur en vertrek om 19.15 uur voor een ca. 15 km rit door bos en heide.  Tussen 21.30 en 22.00 uur zijn we weer terug op ons vertrekpunt.  Een tocht met veel stappen om het wild niet te verjagen en daar waar het kan,  aan het begin van de rit, draven of een rustige galop. Gegarandeerd een schitterende avond genieten op de rug van je eigen paard, zonder dat jij je druk hoeft te maken over waar je je bevindt. 
Wij kennen er heel goed de weg en laten je genieten van mooie paden en speciale plekjes, waar jij zelf niet snel zult komen!
Deelnamekosten € 30,00 p.p. inclusief drankje.

ZONDAG VROEG UIT DE VEREN  BUITENRIT: 
Zondag 4, 11 & 18 AUGUSTUS 2019
Rij met ons mee en geniet van een vroege ochtendrit (start 06.30 uur) door het Roekelse bos en natuurgebied De Planken Wambuis  
Dieren ontwaken of zoeken juist hun rust. De kans om al  stappend vanaf de rug van je eigen paard of pony wild te zien is vroeg in de ochtend groot.
Omstreeks 09.30 uur schuiven we gezellig aan bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel voor een ontbijtje met een lekker kopje koffie of thee. 
Hier kunnen de paarden in de stallen geparkeerd kunnen worden.
Na het ontbijt (10.30 uur)  rijden we via brede zandpaden het gebied verder in om ons weer richting het vertrekpunt te begeven. Een rit van ca. 3,5 uur.
Praktisch
-Er kunnen maximaal 6 ervaren ruiters met eigen paarden mee.
-Aan het begin van de rit wordt veel gestapt. Na het ontbijt wordt stap afgewisseld met draf en galop op de brede zandpaden die het gebied rijk is.
Deelnamekosten zijn € 40,00 p.p. inclusief ontbijt.
Boeken uitsluitend via www.gidstepaardopdeveluwe.nl -> Boeken -> Vroeg uit de veren buitenrit.
Na ontvangst van de betaling is deelname aan de rit definitief. 

Dagrit ( ca 30 km) vanuit Ede naar de Renkumse Beken (op aanvraag) 

Vanuit Ede rijden we  een schitterende rit naar het Renkums Beekdal.
Vanaf ons vertrekpunt is het een rit van ca. 30 km, waar veel stappen afgewisseld wordt met draf en rustige galopmomenten.
Een dagtocht dus.
Het is de bedoeling om tussen 12.00 en 12.30 uur bij de Panoramahoeve van koffie/thee of frisdrankje te genieten en een lekkere pannenkoek eten. De paarden kunnen in de paddock. (voor hooi en water wordt gezorgd)
Na deze stop (of iets anders) vertrekken we richting het infocentrum Renkums Beekdal om vervolgens weer richting Ede te rijden.
Tijdens de rit zijn er diverse graas momenten voor de paarden en zoeken we ook de drinkplekken op.
Deelnamekosten € 45,00 inclusief Pannenkoekenlunch met drankje, bij deelname van minimaal 2 ruiters met eigen paard. Er kunnen maximaal  6 ruiters mee en vooraf boeken i.v.m. reserveren tafel bij Panoramahoeve. Wil je mee? Ga naar tabblad Reserveren en stuur deze door.    Beginners buiten tocht  van  2 uur  

Een rit te boeken beginnersrit voor 2 en maximaal 4 ruiters met paarden die het buiten rijden nog moeten 'opbouwen'.  Tijdens deze rit wordt er voornamelijk gestapt. In overleg kan er gedraafd worden.  Kosten € 20,00 p.p.p.u.    Een aanrader indien jijzelf ook onzeker bent in een vreemde omgeving of over hoe jouw paardje zich gedraagt tijdens een buitenrit.  Je kunt deze rit ook privé rijden. Tarief op aanvraag.

    "Laat je verrassen"  4 uur tocht. (maart-september) 

Vier uur lang genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en haar omgeving. Ik laat je genieten van mooie routes (óók buiten de ruiterpaden) waar je zelf niet komt. Tijdens deze tocht ben je, inclusief rust, ca. 4 uur onderweg. Kosten zijn € 45,00 p.p. inclusief koffie en lekkers.   Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  Er kunnen minimaal 2 en maximaal 8 ruiters mee. 

Spieren fit rit (september-april)

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al in een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandverstuivingen wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we zo een  3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 25 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) Er kunnen maximaal 10 ruiters mee. 

  

BRONST TOCHT met eigen paard in Ede  

De periode september/begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op woensdag-,  vrijdag- en zaterdagavond gereden. Vertrek om 17.00 uur.  Kosten  € 30,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Wil je mee, reserveer dan via tabblad reserveren. Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT


ZATERDAG 20 JUNI 2020 UNIEKE MIDZOMER AVONDRIT  

Een zeer unieke Midzomer AVOND rit van 20.00 tot 00.00 uur, bestemt voor ruiters met eigen paard, die het leuk vinden om met mij op pad te gaan in het gebied van de Planken Wambuis. De late avondrit wordt gereden op zaterdagavond 20 juni 2020. Minimaal 2 en maximaal 10 ruiters met eigen paard. 

Voor deze rit wordt er bij Natuurmonumenten en de gemeente Ede vergunning aangevraagd voor het terugrijden in de 2 uur ná zonsondergang (v.a. 22.06 uur). De kosten van de vergunning worden doorberekend in het rit-tarief.  Deelname per persoon € 35,00 / € 40,00 p.p. (Kosten zijn afhankelijk van de nog te verstrekken vergunningen) Tip: Kom je met een groepje 4 of 6 deelnemers, boek dan onze weekendwoning! Beschikbaarheid en prijs op aanvraag via e-mail nandavdoorn@planet.nl

  

*DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de klant kan lijden of schade veroorzaakt door de klant aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.  


 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info