Welkom bij Gids te paard op de Veluwe!
Wij maken van elke buiten rit samen met jou en je eigen paard een ware belevenis!     

Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer gereden. De ritten worden voornamelijk in het weekend gereden, maar op verzoek door de week is mogelijk. Tijdens de maanden april t/m september worden er ook avondritten gereden. Als gids ken ik de mooiste routes in het gebied van de Planken Wambuis en haar omgeving.  Ik weet het zeker: je gaat gegarandeerd genieten van een van onze mooie ritten!    

 

  Activiteiten agenda 2019

Privé buitenrit. 

Een privé rit wordt op maat gesneden voor jou, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en aangepast aan het niveau van rijden. Er gaan dus géén andere ruiters mee.  Voor een privé rit geldt prijs op aanvraag.  Deze prijs geldt v.a. de reguliere startplaats waar ook de onderstaande ritten starten.  

Kies je voor één van onderstaande ritten en wil je deze rit prive rijden of  met een besloten groep ruiters rijden (max. 5 deelnemers, wordt er een ander tarief gehanteerd.    Zie ook de Algemene voorwaarden voor een privé rit.  


Gids te paard op de Veluwe rijdt voor KIKA

Wil je met je eigen paard eens genieten in een andere omgeving als bij jouw thuis? Schrijf je dan in voor deze Sponsorrit en rij mee voor KiKa!

De rit wordt gereden onder mijn begeleiding en zal een ca. 3.5 uur duren, waarbij we door bossen, over heide en het schitterende natuurgebied de Planken Wambuis rijden. Zonder getob met navigatie of routekaart is het alleen maar KIJKEN en GENIETEN! 

Wanneer?   Zaterdag 20 april 2019 (Paasweekend*) Deelname kosten € 30,00 p.p. inclusief een lekkere lunch

Verblijf je dit weekend in de buurt van Ede en wil je je paard bijvoorbeeld de avond voor de rit al brengen? Dan kan deze overnachten bij ons op de pensionstal in één van de beschikbare boxen. Dit kan je vooraf regelen via www.oscarhoeve.nl. 

Overige informatie

Van het inschrijfgeld wordt € 20,00 per deelnemer rechtstreeks overgemaakt aan KIKA.   € 10,00 wordt gereserveerd voor de lunch en overig bijkomende kosten voor de organisatie van de sponsorrit.  Er kunnen maximaal 25 deelnemers met eigen paarden mee.  Reserveren is verplicht en kan via het tabblad RESERVEREN.

DAUWTRAPPEN met eigen paard

Voor de échte vroege vogels!  Donderdag (Hemelvaartsdag) 30 mei Tijd: 06:00 - 10:00 uur Inschrijven tot 30 maart a.s. 

Lekker genieten en wakker worden op de rug van je eigen paard door de bossen van Ede en door natuurgebied De Planken Wambuis.

Je gaat met Guus en mij mee op stap. Ik neem je mee over ruiterpaden, maar ook andere mooie paadjes, die je zelf nooit zou kiezen! Voordeel is dat je niet hoeft te pionieren met een routekaart of een navigatie, die jou storend de route vertelt. Eens echt in alle stilte genieten van de omgeving, van de geuren en geluiden en misschien zelfs plotsklaps verrast worden door een ree of misschien zelfs wilde zwijnen. De zwijnen zijn aan paarden gewend en geven geen krimp om hen, dus je hoeft in geen geval bang te zijn dat je zomaar aangevallen zou kunnen worden! 

Het is een groeps buitenrit van zo een 3,5 uur met een ontbijt stop op een mooie locatie. 
De rit is geschikt voor ruiters met eigen paarden die alle gangen goed beheersen. We rijden terug via mooie zandpaden, waar we een heerlijke, vlotte galop in zetten. Deelname kosten: € 25,00 euro  inclusief broodje ham of kaas en koffie of thee. Vooraf reserveren is nodig om locatie te bespreken!  


MIDZOMER 'NACHT' AVONDRIT 

Voor deze rit  is vergunning aangevraagd bij Natuurmonumenten en gemeente Ede, omdat er na zonsondergang in het gebied gereden wordt. 

Een zeer unieke Midzomer AVOND rit van 20.00 tot 23.00 uur, bestemt voor ruiters met eigen paard, die het leuk vinden om met mij op pad te gaan in het gebied van de Planken Wambuis. De rit wordt gereden op zaterdagavond 22 juni a.s. 
In de avondschemering laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Sprookjesachtig en soms ook spookachtig en magisch. 

Deelname voorwaarden

*Deze rit gaat door bij reservering van tenminste 4 ruiters.   Er kunnen deze avond maximaal 6 ruiters mee. 
*Deelnamekosten € 30,00 p.p. 
 *Zeker zijn dat bij terugkeer je paard op de trailer gaat!  
 *Vooraf reserveren kan tot 1 juni a.s. 

TIP: Boek de vakantie woning of laat bijvoorbeeld je paard vooraf aan de rit logeren op de Oscarhoeve (max. 6 pers.) : informatie en beschikbaarheid:  

nandavdoorn@planet.nl

PINK RIBBON SPONSOR RIT 2019

Schrijf je nu al in voor onze PINK RIBBON SPONSOR RIT

Afgelopen 13 oktober 2018 hebben we mazzel gehad met een zonovergoten en warme rit. Dankzij de deelnemers, donateurs en ontzettend gulle sponsoren hebben we een bedrag van € 1.175,00 aan de Pink Ribbon Stichting kunnen overmaken. Een ongelooflijk mooi bedrag, waar weer veel mee gedaan kan worden. Zaterdag 12 oktober 2019 zet ik mij wederom in om met een team van maximaal 20 deelnemers en zoveel mogelijk sponsoren het bedrag van 2018 tenminste te evenaren. Gaan jullie mij hierbij helpen?  Zo ja, reserveer dan zo snel mogelijk je deelname plek; vol = vol.   Kosten € 30,00 per deelnemer, inclusief halverwege de rit een goed verzorgde lunch. 


Trektocht vanuit Ede, met eigen paard naar en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. 

Een tocht naar en in het Nationaal Park de Hoge Veluwe met eigen paard, maar dan niet alleen maar op de ruiterpaden? Ga dan met ons mee voor een prachtige rit door de bossen van Wekerom en Otterlo, om uiteindelijk na een rit van iets meer dan een uur bij de ingang in Otterlo uit te komen. Daar vandaan maken we een schitterende tocht en is het genieten van het afwisselende landschap.  En aangezien wij de weg door het park zeer goed kennen en we ook van de ruiterpaden af mogen, laat ik  je méér zien dan alleen maar de nabije omgeving vanaf het ruiterpad!  Je zult zo een 6 uur in het zadel doorbrengen! Neem voor jezelf een lunchpakketje en voor onderweg drinken en appel, koek etc. mee. Een dag buitenlucht maakt hongerig!

Kosten deelname rit NPHV* : € 20,00 p.p. (*exclusief dagkaart Park) Gebruik van consumpties onderweg zijn voor eigen rekening. 


      Beginners buiten tocht  van ca. 2 uur  

Een rit te boeken voor maximaal 4 ruiters met paarden die het buiten rijden nog moeten 'opbouwen'.  Tijdens deze rit wordt er voornamelijk gestapt. In overleg kan er gedraafd worden.  Voor deze rit van ca 2 uur,  zijn de kosten € 25,00 p.p.  Er kunnen maximaal 5 ruiters mee.  Een aanrader indien jijzelf ook onzeker bent in een vreemde omgeving of over hoe jouw paardje zich gedraagt tijdens een buitenrit.  Je kunt deze rit ook privé rijden. Tarief op aanvraag.

    "Laat je verrassen"  4 uur tocht. (maart-oktober) 

Ruim vier uur lang genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en haar omgeving. Ik laat je genieten van mooie routes (óók buiten de ruiterpaden) waar je zelf niet komt. Tijdens deze tocht ben je, inclusief rust, ca. 4 uur onderweg. Kosten zijn € 45,00 p.p. inclusief koffie en appeltaart.   Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  Er kunnen maximaal 8 ruiters mee. 

Spieren fit rit 

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al in een redelijke spieropbouw heeft.  Vanaf ons vertrekpunt naar de zandverstuivingen wordt er dan rustig aan opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we zo een  3.5 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 20 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) Er kunnen maximaal 10 ruiters mee. 

PANNENKOEKENTOCHT naar de Panoramahoeve in Bennekom (v.a. medio maart -november)

Een gave rit via bos en heide: Rij vanuit Ede mee naar Pannenkoekenboerderij de Panoramahoeve. Om 10.00 uur verzamelen en 10.30 uur vertrekken voor een rit door bos en heide. Op het traject wordt de provinciale weg N224 Ede-Oosterbeek overgestoken, om naar de andere kant van de Ginkelse heide te komen.  Indien gewenst kan er op de terugweg op één van de vele mooie zandpaden of tankbanen, een vlotte galop ingezet worden. Er wordt dan ook van je verwacht dat je alle gangen goed beheerst en je paard of pony in goede conditie is.  Deelnamekosten € 45,00 p.p.  inclusief luncharrangement (op aanvraag toegezonden). Gebruik van overige consumpties zijn voor eigen rekening. Een rit die alles bij elkaar zo een 25  km en 4 a 5 uur in beslag neemt en vooraf reserveren. 

  Zonsondergang en wildspeurtocht op de Planken Wambuis 

Deze prachtige staptocht is te boeken op woensdag-, vrijdag-, en zaterdagavond van mei t/m augustus en bij helder weer.  Een rit van ca. 2 uur  uur. Een rit waarbij ook minder ervaren ruiters en paarden mee kunnen, omdat er hoofdzakelijk gestapt wordt zodat het wild niet verjaagd wordt. Kosten per deelnemer € 20,00 p.p.* en vooraf reserveren

BRONST TOCHT met eigen paard in Ede  

De periode september/begin oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op woensdag-,  vrijdag- en zaterdagavond gereden. Vertrek om 17.00 uur.  Kosten  € 25,00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt heen in een vlot tempo gereden. Wil je mee, reserveer dan via tabblad reserveren. Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT

*DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de klant kan lijden of schade veroorzaakt door de klant aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.