Welkom bij & Gids te paard op de Veluwe!
Wij maken van elke buiten rit samen met jou en je eigen paard een ware belevenis!     

Alle aangeboden ritten worden onder voorbehoud van het weer gereden. Mocht het bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden niet verantwoord zijn om met een trailer naar één van de startplaatsen te komen, dan plan ik in overleg graag een andere datum in. De ritten worden voornamelijk in het weekend gereden, maar door de week is in overleg mogelijk. Tijdens de maanden april t/m september worden er ook avondritten gereden. Als gids ken ik de mooiste routes in het gebied van de Planken Wambuis en haar omgeving.  Ik weet het zeker: je gaat gegarandeerd genieten van een van onze mooie ritten!    

                         Voor alle onderstaande ritten geldt:  Reserveren van de rit en vooraf betalen

  Activiteiten agenda  2018

Rij samen met ons mee in de strijd tegen borstkanker. 

Op zaterdag 13 oktober a.s. het weer tijd voor de jaarlijkse Pink Ribbon sponsorrit
Deelnemers rijden samen met mij, een rit van ongeveer 18 kilometer via bos en heide en door natuurgebied de Planken Wambuis. Halverwege de rit lassen we een pauze in bij Theeschenkerij-boerderij Mossel voor een broodje ham of kaas met  koffie, thee of warme chocolademelk. 
Voor deze rit betaal je € 25,-, inclusief lunch.

Wij doneren het inschrijfgeld minus de kosten voor de lunch rechtstreeks aan de Stichting PINK RIBBON. 

Schrijf je nu in  via tabblad Reserveren -> Ritkeuze -> Pink Ribbon Sponsorrit 

Privé buitenrit. 

Een privé rit wordt op maat gesneden voor jou, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en aangepast aan het niveau van rijden. Er gaan dus géén andere ruiters mee.  Voor een privé rit wordt een uurprijs van € 25,00 berekend. Deze prijs geldt v.a. de reguliere startplaats waar ook de andere ritten als de 'laat je verrassen tochten" starten. Wil je een privé rit vanaf de B & B Otterlo of vanaf De Vinckenhof in Otterlo starten, dan worden reis- en of verblijfkosten extra in rekening gebracht.  Je hebt dus de keuze: je komt naar ons vertrekpunt toe of ik kom naar jullie verblijfadres toe. 

Kies je voor één van onderstaande ritten en wil je deze rit alleen met een besloten groep ruiters rijden (max. 6 deelnemers), dan wordt een factuur voor 2 maal (per deelnemer) de ritprijs opgesteld.  Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden, als bovenstaande alinea vernoemd.   Zie ook de Algemene voorwaarden voor een privé rit.  

Beginners buiten tocht  van ca. 2 uur  

Natuurlijk is deze rit ook te boeken voor ruiters met paarden die het buiten rijden nog moeten 'opbouwen'.  Tijdens deze rit wordt er voornamelijk gestapt. In overleg kan er gedraafd worden.  Voor een ópen' rit van 2 uur,  zijn de kosten € 25,00 p.p.  Een tochtje, bij uitstek geschikt voor beginnende buitenrit ruiters en paarden.  Er kunnen maximaal 4 ruiters mee. Deze rit kan ook als Prive rit geboekt worden. Een aanrader indien jijzelf ook onzeker bent in een vreemde omgeving of over hoe jouw paardje zich gedraagt tijdens een buitenrit. 

    "Laat je verrassen" 3 uur tocht.  

 Tijdens deze tocht ben je gemiddeld zo een ca 3 uur onderweg, inclusief rust. Kosten zijn € 35,00 p.p. inclusief koffie/ thee met lekkers. Een rit voor ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een handgalop in te zetten.  Er kunnen maximaal 6 ruiters mee

                                                                                               "Laat je verrassen" 4 uur tocht.  

Vier uur lang genieten van het schitterende gebied de Planken Wambuis en haar omgeving. Ik laat je kennismaken met mooie routes (buiten de ruiterpaden) waar je zelf niet komt. Tijdens deze tocht ben je, inclusief rust, ca. 4 uur onderweg. Kosten zijn € 45,00 p.p. inclusief een 12-uurtje bij Theeschenkerij de Mossel.  Een rit voor ervaren ruiters die alle gangen goed beheersen en het ook  aandurven om op één van de tankbanen een vlotte galop in te zetten.  Er kunnen maximaal 6 ruiters mee. 

Zandverstuivingen rit 

Tijdens deze rit wordt extra spierkracht opgebouwd! Het is dus zeker van belang dat jouw paard al in een redelijke spieropbouw heeft. We gaan rustig aan de zandverstuivingen verkennen en dus klim- en daalwerk inzetten.  Vanaf het vertrekpunt naar de zandverstuivingen worden dan rustig aan de spieren opgewarmd en kunnen we ondertussen genieten van de omgeving.  Nadat we deze klim- en daal "training" achter de rug hebben, gaan we via de ruiterpaden van het Wekeromse Zand weer terug naar ons vertrekpunt. Misschien komen we tijdens onze rit de moeflons nog wel tegen! Een rit waarbij we zo een 2,5 tot 3 uur onderweg zijn! Geschikt voor ervaren ruiters, die alle gangen beheersen en niet bang zijn voor water en geen hoogte vrees kennen.  Kosten € 25 p.p. (zelf drinken/eten meenemen) Er kunnen maximaal 10 ruiters mee. 

PANNENKOEKENTOCHT naar de Panoramahoeve in Bennekom

Vanaf eind maart 2018 rijden we weer naar Pannenkoekenboerderij de Panoramahoeve. De rit start v.a. Parkeerplaats de Driesprong (afslag bij Steakhouse Amadeus) aan de Apeldoornseweg N304 (Ede-Otterlo). Om 10.30 uur verzamelen en 11.00 uur vertrekken voor een rit door bos en heide. Op het traject wordt de provinciale weg N224 Ede-Oosterbeek overgestoken, om naar de andere kant van de Ginkelse heide te komen.  Indien gewenst kan er op de terugweg op één van de vele mooie zandpaden of tankbanen, een vlotte galop ingezet worden. Er wordt dan ook van je verwacht dat je alle gangen goed beheerst en je paard of pony in goede conditie is.  Kosten rit € 35,00 p.p. inclusief koffie/thee of frisdrank. Overige consumpties (bijv. pannenkoek) voor eigen rekening. Een rit die alles bij elkaar zo een 5 uur in beslag neemt. 

 Belevenis dagtocht, ca 6 uur,  met eigen paard op een mooi stukje van de  Veluwe

Beleef wat het is om zonder routekaart of navigatie op je telefoon, onder begeleiding van een gids die het gebied op haar duimpje kent, te genieten van je paard/pony en de schitterende omgeving! Waar je heen gaat, dat blijft een verrassing! Wel verwacht ik van jou en je paard dat je in goede conditie bent en alle gangen uitstekend beheerst.  Kosten € 55,00 p.p. inclusief lunch op een unieke locatie! Neem extra eten en drinken voor onderweg mee en ook handig: halster en touw mee. 

 Dagtocht vanuit Ede, met eigen paard naar en in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Een tocht naar en in het Nationaal Park de Hoge Veluwe met eigen paard, maar dan niet alleen maar op de ruiterpaden? Ga dan met ons mee voor een prachtige rit door de bossen van Wekerom en Otterlo, om uiteindelijk na een rit van iets meer dan een uur bij de ingang in Otterlo uit te komen. Daar vandaan maken we een schitterende tocht en is het genieten van het afwisselende landschap.  En aangezien wij de weg door het park zeer goed kennen en we ook van de ruiterpaden af mogen, laat ik  je méér zien dan alleen maar de nabije omgeving vanaf het ruiterpad!  Je zul zo een 6 uur in het zadel doorbrengen!

Er wordt tegen 13.00 uur een rustpauze van ca. een uur ingelast bij de aanbindplaats van het Parkrestaurant.  Neem voor je paard wat (kracht)voer en een halster met touw mee. Water voor de paarden kunnen we in het Parkrestaurant halen. 

Omdat er momenteel in het Park gebouwd wordt aan een nieuw Parkrestaurant, kost het veel tijd om heen en weer te lopen voor consumpties. Daarom is de ritprijs momenteel verlaagd naar € 45,00 p.p.   Neem voor jezelf een lunchpakketje en voor onderweg drinken en appel, koek etc. mee. Een dag buitenlucht maakt hongerig!

Kosten € 45,00 p.p. exclusief entree Park. Gebruik van  consumpties bij het Parkrestaurant zijn voor eigen rekening. 

HOGE VELUWE TOCHT met eigen Paard vanaf Bed & Breakfast Chambre d' hote Otterlo (v.h. De Herberg) of vanaf je vakantiewoning van Boerderij Vinckenhof in Otterlo

Een prachtige rit door het Nationaal Park de Hoge Veluwe voor ruiters met eigen paard, die start vanaf Bed & Breakfast Chambre d" hote Otterlo of vanaf je vakantiewoning gelegen bij Boerderij De Vinckenhof, ook in Otterlo. Laat je verrassen en geniet van deze schitterende rit, die je samen met gastvrouw en gids te paard  door de afwisselende landschappen van het Park rijdt. (Wij laten je genieten van andere paden, dan alleen maar de vaste ruiterroutes in het Park.) Tegen lunchtijd stoppen we bij het  Parkrestaurant.  Er is de mogelijkheid om de paarden aan te binden en water te geven. Na deze rustpauze zetten we de tocht voort, om zo tegen 16.00 uur weer uit te komen bij het startpunt: ingang/uitgang Otterlo.  Bij een weekend boeking op één van beiden locaties is deze verzorgde rit met eigen paard naar en in het Park de Hoge Veluwe te boeken. Tijdens de rit in het Park zul je zo een 4 uur in het zadel doorbrengen.   Prijs: € 65,- per persoon met eigen paard, inclusief dagkaart* voor ruiter en paard  Park en koffie/thee met lekkers.   * Openingstijden Park: zie website Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Zonsondergang en wildspeurtocht op de Planken Wambuis 

Deze prachtige (rustig tempo) tocht is te boeken van april t/m medio oktober en bij helder weer.  Een rit van ca. 2,5 a 3 uur. Vertrek om 19.00 uur v.a. Parkeerplaats Westerrode aan de (N304) Apeldoornseweg, voorbij het ESSO tankstation richting Otterlo. Parkeerruimte genoeg voor trailers. Een rit waarbij ook minder ervaren ruiters en paarden mee kunnen, omdat er hoofdzakelijk gestapt wordt zodat het wild niet verjaagd wordt. Kosten € 20,00 p.p.* en vooraf reserveren

BRONST TOCHT met eigen paard in Ede  

De periode september/oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur. De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. De zoek- en luistertocht wordt, als het weer het toelaat, op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond gereden. Vertrek om 17.00 uur.  Kosten voor deze rit zijn  € 20.00 p.p.  Een rit voor ruiters die gangen als draf en galop goed beheersen. Er wordt in een vlot tempo gereden. Wil je mee, reserveer dan via tabblad reserveren. Je ontvangt een e-mail met de nodige informatie over de data en tijd van deze BRONST-RIT

SNEEUWRIT met je eigen paard of pony!

Is er sneeuw in aantocht en wil je met je eigen paard ook eens mee? Laat dit dan weten middels een e-mail (nandavdoorn@gmail.com) of met een PB (berichtje) via FB Gids te paard op de Veluwe.  Uiteraard wordt er tijdens deze rit alléén gestapt. Maar stappen levert misschien wel een verrassende ontmoeting op de reeën in dit gebied op.

Samen met je eigen paard of pony genieten van besneeuwde bossen en heide op de Veluwe?  De Planken Wambuis, Oud Reemst, Roekelse en Otterlose bos en niet te vergeten de Edese en Ginkelse heide zijn dan ronduit sprookjesachtig te noemen! Dus zeker de moeite van een buiten rit met eigen paard waard.  Kosten € 25,00 p.p. incl. een warme chocolademelk.

Voorwaarde voor deelname aan deze rit, is dat je met je eigen paard of pony meegaat, je een ervaren ruiter bent die je eigen paard/pony goed kent.  Sneeuw is voor elk dier spannend of geweldig, dus de reactie hierop zal kunnen verschillen van een normale buitenrit. Ook van belang  is:  wel of geen beslag.  Je kunt dus alleen mee met  je paard of je pony als deze beslagen is en  beslag heeft waarmee in de sneeuw gereden kan worden!  

Voor meer informatie over de tochten, mail naar info@gidstepaardopdeveluwe.nl  Alle belangrijke informatie wordt je dan per e-mail toegestuurd. 


*DISCLAIMER

Gids te paard op de Veluwe is nimmer aansprakelijk te stellen voor enige schade die de klant kan lijden of schade veroorzaakt door de klant aangericht aan eigendommen van anderen. Gids te paard op de Veluwe geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar dienstverlening.